"Мілевський закінчував кар’єру в Минаї. І ми вирішили на твічі зробити стрім з колишнім гравцем Миная і нинішніми, запросивши Нємчанінова і Скибу. Вони сказали, що в них тренувальний режим, Любеновіч їх у такий час не відпустить. Я запропонував зустрітися на чай, Нємчанінов погодився.

У нас зайшла розмова про майбутній матч Миная з Динамо. Я знав, що Шахтар стимулював Минай у розмірі 100 тисяч за нічию і 150 за перемогу над Динамо. Нємчанінов мені підтвердив цю інформацію.

Але у мене була ще інсайдерська інформація, що деякі гравці Миная мають намір злити матч Динамо. Я прямо запитав у Нємчанінова: Ходять чутки, що серед вас є щури, які не хочуть відбирати очки і збираються програти Динамо. Це правда?.

Нємчанінов сказав, що це неправда. Я кажу: "Але ж ти починаєш у складі. Дмитро відповів: "Я починаю, тому що був у складі, коли матч перевали. Але я нічого не знаю про нечесну гру, яка планується".

Ну гаразд, раз не знаєш, дізнаюся у Скиби. Поїхав промацати його. Він теж підтвердив, що Шахтар стимулює Минай, але спростував, що гравці ужгородського клубу мають намір здати матч. Тоді я йому сказав: "Я поставив фору – 1.5 Динамо". Скиба відповів: "Я зроблю все, щоб твоя ставка не зіграла".

Ми посміялися і розійшлися. А далі ви самі все бачили. Нємчанінов, який каже, що я йому нібито пропонував 5 тисяч доларів, а він відмовився, якимось дивом забиває автогол. Ну смішно ж.

Минай відмовився від преміальних Шахтаря, щоб злити Динамо? Ні. Я думаю, Минай грав чесно, крім Нємчанінова. Його дії та автогол виглядали підозріло.

Яка була моя мета поїздок до Нємчанінова і Скиби? Я акціонер букмекерської контори в Іспанії. У нас пішли аномальні ставки на – 1.5 Динамо. Я, щоб не втратити гроші, вирішив промацати – що відбувається в Минаї. Тому я поїхав до Скиби і Нємчанінова, щоб у них запитати: чи будуть вони боротися? А тут ще привід хороший – запрошення на твіч.

Чому вони кажуть, що я їм пропонував по п'ять тисяч доларів? Не знаю. Можливо, їм надходила від когось пропозиція, але точно не від мене. Я з ними зустрівся, щоб дізнатися, чи будуть вони грати чесно, щоб наша контора не втратила гроші.

Чи викликали на допит до комітету з етики та чесної гри УАФ? Так. Я вже дав свідчення в УАФ і надав скріни абсолютно безневинних листувань з Нємчаніновим і Скибою, де запрошував їх на спільний стрім, і не більше. Ніколи раніше не був на допитах в УАФ чи поліції з приводу договірняків.

У 2018 році на Профутболі був сюжет, де мене звинувачували в договірних іграх? Є серйозні люди, політики, які бачать у мені конкурента на майбутніх виборах мера Києва. Вони хочуть зіпсувати мою репутацію і всіляко поширюють неправдиву інформацію, нібито я беру участь у брудних справах.

Чи дійсно я планую балотуватися в мери і вірю, що можу виграти? Не зараз. Я буду балотуватися у 2028 році. Я впевнений, що можу виграти. Це лише справа часу", – сказав Третьяк Українському футболу.