Журналіст повідомив, що ініціатором угоди став друг легенди киян Артема Мілевсього. За його словами, він підійшов до футболістів Миная та намагався втертися їм у довіру.

"За моєю інформацією, гравці, яким пропонували "злити" матч київському Динамо – це Дмитро Нємчанінов та Євген Скиба. Їхні заяви вже кілька днів на розгляді у комітеті з етики та чесної гри УАФ. У своїх поясненнях вони вказують, що на них вийшла людина, яка представилась дослівно "Сєрьожа, який веде стріми з Мільою".

Це було одразу після матчу Миная з Оболонню. Після нього закарпатці ще лишалися у столиці, адже за кілька днів на них тут же чекав перенесений матч із Динамо. І от перед ним ця людина, яка назвалася Сєрьожою, окремо зустрілася з Нємчаніновим і Скибою. Приводом для розмови стала нібито пропозиція залетіти в ефір на Twitch. Але вже в ході самої бесіди кожному було запропоновано 5 тис. у.о. за програш Динамо – клубу, якому зараз непросто і треба підтримати (так було сказано дослівно).

Обидва – Нємчанінов і Скиба – відмовились, хоча словесними уловками їх переконували, що з рештою гравців вже проведені розмови і всі погодились. Про ситуацію футболісти розповіли керівництву, у клубі провели розслідування і спільно вирішили звертатись до футбольного правосуддя – в УАФ, в комітет чесної гри", – написав Бурбас у своєму Telegram-каналі.