Ліга Європи, 1/4 фіналу, другий матч

Марсель – Бенфіка – 1:0, 4:2 в серії пенальті (перший матч – 1:2)

Гол: Мумбанья, 79

Анатолій Трубін відпочивав у чемпіонаті, але на Лігу Європи повернувся до старту Бенфіки. "Орли" навіть не приховували своїх цілей на Велодромі – відсидітися в обороні і втримати перевагу, яку здобули вдома.

Гості годину легко давали собі раду з банальними атаками Марселя, а потім почались проблеми. Трубін у боротьбі з партнером випустив легеньку подачу і був змушений підчищати за собою. Сейв українця після удару Кондогбія впритул – взагалі шедевр воротарського мистецтва.

Втім, на 79-й хвилині кіпер Бенфіки таки пропустив. Обамеянг отримав простір на лівому фланзі і подав на голову Мумбанья. Трубін міг потягнути і цей удар, але м'яч зрадницьки "просочився" поміж ніг Анатолія.

У основний час більше не забивав ніхто, тому командам довелося готуватися до 30 хвилин екстратаймів. У ці півгодини ризику також було обмаль. Кабрал мав нагоду вирвати прохід для Бенфіки, проте безхитрісно пробив у Пау Лопеса.

Серія пенальті. Трубіну потрібно було повторювати подвиг свого конкурента по збірній Андрія Луніна, який парирував два удари Ман Сіті і приніс Реалу півфінал ЛЧ. Анатолій у складі Шахтаря вже мав успішний досвід "лотереї", вибивши Ренн в минулому сезоні.

Бенфіка, як і Реал, дарма довірила початок серії ветерану. Анхель Ді Марія взяв негативний приклад з Луки Модріча – стійка! Трубін нічого не зміг вдіяти з трьома якісними спробами Марселя. Антоніу Сілва програв дуель Лопесу і поставив Бенфіку на межу вильоту. Так і сталось – Трубін не мав шансів потягнути потужний удар Луїса Енріке.

Марсель вибив Шахтар, а тепер засмутив ще одного українця. Провансальці у півфіналі влаштують з Аталантою "дербі колишніх Руслана Маліновського".