Наступного сезону в Другій лізі може з'явитися нова команда Десна 1960. Про це повідомив головний редактор ПРОФУТБОЛ Digital Володимир Звєров у ефірі авторської програми.

"Є цілком велика ймовірність, що з наступного сезону у певній реінкарнації в українському професійному футболі з'явиться ФК Десна. Після повномасштабного вторгнення за Десною та Маріуполем заброньовані місця в УПЛ на випадок того, що клуби поновлять свою діяльність. Навіть якщо відкрити сайт УПЛ, то у списку клубів буде не 16, а 18 клубів – там є Маріуполь, там є Десна.

Швидше за все, це буде нова Десна. У неї навіть назва буде "Десна 1960". Ось такий проєкт існує. Є бізнесмени, є люди, які готові вкладати гроші. Але ми розуміємо, що юридично це не буде та Десна, тому що у тієї Десни є певний борг", – сказав Звєров.

Десна 1960 може заявитися у Другу лігу України, гратиме на стадіоні Юність. Тренером нового колективу, ймовірно, стане Олександр Рябоконь, який очолював оригінальну Десну до широкомасштабного вторгнення росії.

Нагадаємо, росіяни знищили домашню арену Десни імені Ю. Гагаріна. Усі контракти клубу з футболістами ФІФА розірвала в односторонньому порядку. Крім цього, на Десні лежить трансферний бан УЄФА через справу румунського легіонера Константіна Діми.