АПЛ. 33-й тур

Челсі – Евертон – 6:0

Голи: Палмер, 13, 18, 29, 64, Джексон, 44, Гілкріст, 90

Матч 33-го туру між Челсі та Евертоном став особливим для українських вболівальників – в стартових складах своїх клубів зіграли Михайло Мудрик та Віталій Миколенко. Як виявилось, перший став сильнішим за партнера по збірній.

Лондонці змогли забезпечити комфортний результат вже в першому таймі. Найбільше знущався з суперників Коул Палмер. Спочатку він в стилі Мессі накрутив суперників, обігрався з партнером і більярдним ударом поклав м'яч точно в кут воріт.

Через декілька хвилин Челсі подвоїв перевагу – не без допомоги Мудрика. Українець прорвався до воріт і прострілив на 11-метрову зону, де опинився Ніколас Джексон. Голкіпер відбив удар форварда, а на добиванні ніхто не зміг зупинити нестримного Палмера.

В екваторі першого тайму стався найепічніший момент гри. Воротар "ірисок" Джордан Пікфорд незграбно обрізався і віддав м'яч точно на Палмера, який акуратним черпачком оформив хет-трик, ставши першим гравцем в історії Челсі, який забив у семи домашніх матчах поспіль. Окрім того, Коул став гравцем, який найшвидше в історії "синіх" забив три м'ячі – 29 хвилин. За декілька миттєвостей до перерви довершив розгром Джексон і остаточно закрив питання про переможця поєдинку.

Найцікавішим моментом другої половини стало пенальті у ворота мерсисайдців. Палмер сміливо взяв м'яч та збирався вкотре засмутити опонентів. Втім не всі гравці Челсі підтримали бажання англійця – Мадуеке та Джексон агресивно кинулись на талановитого голеадора та намагалися відібрати право на виконання. За юного партнера заступився Галлахер, який відштовхнув скандалістів та дозволив Палмеру оформити покер.

На останніх хвилинах лондонці продовжили знущання над суперником, забивши вшосте. Дебютним голом у футболці "аристократів" забив 20-річний Гілкріст. У підсумку Челсі посідає 9 сходинку, Евертон йде 16-м.