АПЛ. 33-й тур

Ліверпуль – Крістал Пелас – 0:1

Гол: Езе, 14

Вест Хем – Фулхем – 0:2

Голи: Перейра, 9, 72

Ліверпуль у домашньому поєдинку сенсаційно поступився Крістал Пелас. Скромні гості ошелешили мерсисайдців у дебюті зустрічі. Ніким не прикритий хавбек Еберечі Езе забив буквально з лінії воротарського. "Вау", – вирвалося у Юргена Клоппа.

У другому таймі відквитати гол мав шанс Дарвін Нуньєс, але з його ударом впорався Хендерсон. Згодом нагоду змарнував Вірджил Ван Дейк, пробивши впритул до стійки. Вже у компенсований час Салах з убивчої позиції поцілив у стійку. Мерсисайдцям ніяк не вдавалося заштовхати снаряд у ворота.

У підсумку 1:0 – сенсаційна звитяга Крістал Пелас. Востаннє ця команда перемагала в АПЛ ще наприкінці лютого. Натомість Ліверпуль зробив подарунок Арсеналу й Ман Сіті і залишився на третій сходинці АПЛ, маючи 71 очко в активі. Крістал Пелас піднявся на 14-ту позицію (33 залікові бали).

У паралельному матчі Фулхем впевнено обіграв Вест Хем. "Котеджерам" знадобилося лише 9 хвилин, щоб відкрити рахунок. З близької відстані м'яч у порожні ворота переправив Перейра. Снаряд йому точнісінько на ногу скинув суперник – оборонець "молотобійців" Мавропанос. На 72-й хвилині Перейра оформив дубль.

2:0 – після цієї перемоги Фулхем піднявся на 12-й щабель (42 пункти). Вест Хем залишився восьмим (48 очки).