У 1/8 фіналу ЛЧ обидві команди постраждали від аутсайдерів. Мюнхенці у першому гостьовому матчі спіткнулися об Лаціо (0:1), Арсенал поступився Порту (0:1). Матчі-відповіді фаворити виграли. "Канонірам" для цього знадобилася серія пенальті, "пивовари" встигли вирвати путівку ще в основний час.

Олександр Зінченко через травму не потрапив до стартового складу Арсенала на чвертьфінал. Гол не змусив на себе довго чекати. Вже на 12-й хвилині "каноніри" розіграли невимушену комбінацію перед носом німців, яку Сака завершив влучним пострілом у нижній кут.

Перевага протрималася недовго. Гнабрі за лічені хвилини повернув перевагу на табло з передачі Леона Ґорецки. Попри очевидну перевагу господарів арени за володінням м'ячем (60%/40%) і ударами (9/2), вони так і не спромоглися забити вдруге до перерви. Натомість Баварії багато моментів не знадобилося. На 32-й Саліба сфолив проти суперника в штрафному і привіз пенальті. Кейн реалізував 11-метровий.

У Ківіора в першому таймі виникали серйозні труднощі зі стримуванням на лівому фланзі вибухове тріо мюнхенців – Лероя Сане, Ґорецку та Кімміха. У перерві його замінив Олександр Зінченко – напруга впала. Вихід на поле Троссара додав команді Артеті оригінальності в атаці. На 76-й хвилині бельгійський вінгер зрівняв рахунок. Арсенал перехопив ініціативу, але дотиснути гостей не зміг. Півфіналіст визначиться у Мюнхені – 2:2.

Зінченко отримав оцінку 6.8 від порталу Sofascore. Відіграв 45 хвилин, здійснив 52 дотики до м'яча, віддав 90% точних передач (35/39).