УПЛ. 23-й тур

Динамо – ЛНЗ – 1:1

Голи: Ярмоленко, 15 – Саліху, 44

Андрій Ярмоленко вперше після відновлення від травми вийшов у основі Динамо. Востаннє з перших хвилин за киян він грав ще першого жовтня проти Олександрії.

Попри статус явного андердога, гості доволі впевнено розпочали зустріч і намагалися пресингувати киян. Втім, динамівці швидко адаптувалися і заволоділи тотальною перевагою.

Гострі моменти біля воріт ЛНЗ виникали регулярно, і водному з таких епізодів Ярмоленко вивів господарів уперед. Він скористався класною передачею Ваната і дотепно "перекинув" голкіпера. Гол-близнюк м'яча, який Андрій нещодавно забив у ворота Ворскли.

Підопічні Шовковського продовжили штурмувати ворота черкасців. Стовідсоткові моменти змарнували Бражко і Ванат. В обох випадках героєм епізодів став голкіпер ЛНЗ Євген Кучеренко. Розплата за таке марнотратство прийшла під завісу тайму – після простенької подачі з кутового Нещерет випустив м"яч з рук і дозволив Хайдіну Саліху відновити паритет. Справжній шок для "біло-синіх".

По перерві у Динамо з моментами стало значно складніше. Підопічні Дулуба очікувано "окопалися" біля власних воріт і пробити їхні редути господарям не вдавалося. Вже у компенсований час вирвати перемогу для киян міг Ванат, але з ударної позиції форвард влучив просто в руки голкіперу черкасців.

У підсумку – 1:1. Після цієї сенсаційної втрати очок Динамо залишається на третьому місці в УПЛ, володіючи 45 очками. ЛНЗ розташувався на дев'ятій позиції (26 залікових балів). Лідирує Шахтар (49 пунктів).