"Кленові" зараз шукають тренера, під чиїм керівництвом національна збірна могла б гідно показати себе на чемпіонаті світу 2026 року, матчі якого пройдуть зокрема і на стадіонах їхньої країни (крім Канади, ще – у США та Мексиці), повідомляє The Telegraph.

Наразі тимчасовим наставником збірної Канади є місцевий фахівець Мауро Б'єлло, котрий у цьому статусі очолює команду з серпня 2023 року. Втім, і сам наставник не горить бажанням готувати збірну до ЧС, та й боси місцевої федерації одразу дали зрозуміти, що займуться пошуками більш "вагомої" фігури. Схоже, Лемпард, з його не дуже багатим тренерським досвідом, вважається підходящою кандидатурою.

Нагадаємо, що Френк ніколи ще не тренував збірні. У його тренерському "кейсі" робота лише з англійськими клубами: Дербі Каунті (2018-2019 роки), Челсі (2019-2021), Евертон (2022-2023) та знову Челсі (2023 – у якості в. о.). У Евертоні він майже рік тренував нашого Віталія Миколенка, а під час другого пришестя у лондонський клуб, встиг трохи попрацювати з Михайлом Мудриком.