За 7 турів до фінішу англійської Прем'єр-ліги Крістал Пелас забезпечив собі запас у 8 очок від зони вильоту. Натомість Манчестер Сіті продовжує чемпіонські перегони з Ліверпулем і Арсеналом.

Команда з нижньої частини турнірної таблиці ледь не створила серйозні проблеми Холанду і Ко у першій половині. Стоунз на 3-й хвилині припустився жахливої помилки у центрі та подарував Матета супершанс відкрити рахунок. Невдовзі "містяни" повернули паритет на табло. Гріліш на фланзі зібрав довкола себе оборонців та віддав на де Брюйне, а той з межі карного майданчика вистрілив у дев'ятку. Ще перед перервою Джордан Айю пробив у хрестовину.

Пелас провів майже увесь перший тайм без м'яча (24% проти 76%), в другій половині аутсайдери не витримали натиску. Льюїс на 47-й вивів Ман Сіті вперед, слідом за ним у воротах господарів протягом 4-х хвилин розписалися Холанд і де Брюйне. У активі бельгійця дубль і асист на норвежця. Другий м'яч став ювілейним 100-м для Кевіна у футболці "містян". Ерлінг перервав 4-матчеву гольову засуху – найдовшу за свою кар'єру в Манчестері.

Едуар ще встиг скоротити відставання "орлів" до 2-х м'ячів, але на більше господарі не спромоглися – 2:4. Ман Сіті набрав 70 очок і зрівнявся з Ліверпулем, у якого на 1 матч в запасі більше. Арсенал ще має шанси випередити "містян", маючи 68 балів та аналогічно на 1 матч в запасі більше.