Англія, АПЛ, 31-й тур

Челсі – Манчестер Юнайтед – 4:3

Голи: Галлахер, 4, Палмер, 19 (п.), 90+10 (п.), 90+12 – Гарначо, 34, Фернандеш, 39, Гарначо, 67

У черговому турі чемпіонату Англії Челсі на Стемфорд Брідж приймав Манчестер Юнайтед. Вже на першій хвилині Антоні небезпечно пробивав по воротах господарів, але захисники встигли заблокувати.

Челсі відповів декількома атаками, одна з яких завершилась голом: Гюсто прострілив з правого флангу, м'яч влучив у виставлену п'яту Варана і відскочив до Галлахера, який і розстріляв Онана (камерунець не побачив моменту удару і не встиг вчасно зреагувати).

На 9-й хвилині Мудрик підхопив сферу на лівому фланзі, змістився ближче до центру і пробив – Каземіро встиг заблокувати і м'яч вийшов на кутовий. Манчестерці втікали у швидкі контратаки, викликаючи справжні пожежі у штрафному Челсі – захисники часто грали просто на відбій. Кукурелья після чергового кутового з вигідної позиції пробив по горобцях.

За мить Джексон обікрав захисника на правому фланзі і прострілював на вільного Мудрика, але Варан встиг виставити ногу і завадити передачі.

На 18-й хвилині Мудрик прокинув у штрафний на хід Кукурельї, якого завалив Антоні і арбітр призначив пенальті. Палмер чітко розвів по кутах Онана і м'яч – 2:0.

21-річний півзахисник взагалі упіймав кураж, обводячи по півкоманди, тож "червоним дияволам" часто доводилось просто збивати суперника. Після одного з таких проходів арбітр призначив стандарт і Дісасі після навісу у воротарський замикав головою зі зручної позиції – над воротами.

Джексон підхопив м'яч на своїй половині поля, на крейсерській швидкості дістався до штрафного суперника під наглядом трьох захисників і віддав на Мудрика – Михайло з дуже гострого кута у падінні намагався витиснути максимум з епізоду, але влучив у зовнішній бік сітки.

В середині тайму МЮ заробив право на штрафний, який завершився потужним ударом Майну – Петровіч врятував. У наступній атаці гості скоротили: Кайседо віддав невдалу передачу назад, Гарначо перехопив сферу, вийшов сам на сам і прошив сербського кіпера Челсі. За трохи якісно розіграна атака Челсі завершилась потужним ударом Фернандеса – Онана був на місці.

У відповідь МЮ зрівняв: швидка контратака, футболісти Челсі не встигли повернутись, Далот вирізав навіс на дальню стійку з лівого флангу і Фернандеш головою відновив статус-кво – 2:2.

Мудрик на 40-й хвилині вирішив перевірити пильність Онана, але Андре зреагував на удар українця. Вже у доданий час Галлахер змарнувавв 100%-ий момент, влучивши у стійку.

Манчестер агресивно розпочав другий тайм: Фернандеш вимагав пенальті за влучання у руку гравцеві Челсі, а Магуайр з гострого кута ледь не закинув Петровічу за комірець. Лондонці підтримали божевільні гойдалки – гравці обох команд носились по полю немов навіжені. У черговій контратаці Фернандеш втікав сам на сам, але пробив вище воріт. Згодом Хьойлунд виходив на побачення з кіпером Челсі, але Дісасі в останній момент зумів вибити на кутовий. Каземіро після навісу у воротарський послав м'яч над воротами, а Палмер у відповідь потужно пробивав під поперечину – Онана у стрибку потягнув.

В середині тайму Манчестер Юнайтед вперше у цьому матчі вийшов вперед: Бадіашиль помилився на чужій половині поля, Антоні протягнув сферу правим флангом і навісив у воротаський, де Гарначо головою пробив повз Петровіча.

На 70-й хвилині Почеттіно вирішив освіжити атаку і випустив замість Мудрика Стерлінга. Майже одразу Палмер мав шанс зі штрафного, але Онана зреагував і виніс на кутовий. Манчестер свідомо віддав ініціативу і зосередився на захисті своїх воріт, розраховуючи на швидкі контратаки.

Стерлінг ледь не розірвав своїх партнерів, зробивши закидання у воротарський – одразу троє його одноклубників поглядом провели м'яч за бокову лінію. Поспішав забити Палмер і часто, замість того аби віддати пас, натикався на оборонців суперника. Вісім доданих до основного часу хвилин принесли дивіденди Челсі – Діалло поклав на газон Мадуеке і арбітр призначив одинадцятиметровий. До м'яча підійшов Палмер і... вдруге переграв Онана з позначки. Челсі кинувся виривати перемогу і таки досяг свого – Палмер, завдяки рикошету від Мактоміная, записав до свого доробку хет-трик.

Перемога принесла Челсі 43 очки і підняла на десяту сходинку, Манчестер Юнайтед з 48 пунктами шостий.