Україна, Прем'єр-ліга, 6-й тур

Зоря – Динамо – 0:3

Голи: Андрієвський, 7, Кабаєв, 22, Бражко, 67

Команди розпочали обережно. Динамо потрохи притискало суперника до його воріт, монотонно розхитуючи оборону і вже на 5-й хвилині Шапаренко втратив хороший момент, аби відкрити рахунок: Микола не очікував, що м'яч проскочить повз Джордана та Бутка і прилетить до нього. Однак вже у наступній атаці кияни вийшли вперед: Ванат відібрав м'яч у Чурка на лінії штрафного, відпасував на Шапаренка і той скинув під удар Андрієвському – Олександр влучно пробив під праву стійку.

Бугай у відповідь головою замикав довжелезну передачу з правого флангу – точнісінько у руки Бущану. Згодом Бутко закручував під поперечину, але знову добре зіграв кіпер Динамо.

На 12-й хвилині Ванат вирішив пробити з далекої відстані і вже Сапутін у падінні врятував Зорю. За мить Бугай намагався дістатись до м'яча після прострілу партнера, але замість сфери влучив по ногах захисника.

Динамо продовжило тиснути, використовуючи фланги і комбінуючи поблизу воріт суперника. Одна з чергових атак призвела до кутового, після якого м'яч прилетів до Бражка, який потужно вистрілив повз стійку. Згодом Шапаренко чудовим пасом виводив Волошина на побачення з Сапутіним, але Назарій задалеко відпустив м'яч і захисник встиг його вибити.

В середині тайму Динамо подвоїло свою перевагу – Кабаєв підхопив сферу на лівому фланзі, протягнув її ближче до центру і закрутив у дев'ятку. Розкішний гол і другий асист Шапаренка! Реакція Ярмоленка на таку красу була більш ніж красномовною.

Динамо на куражі продовжило атакувати і вже Волошин з гострого кута пробивав низом – Сапутін відбив, але не зумів зафіксувати м'яч і той вийшов на кутовий. Вівчаренко довгим пасом виводив Шапаренка сам на сам, але Микола не втримав сферу і втрати шанс відзначитись.

Зарядженість Динамо відчувалась на кожному клаптику поля, гравці боролись за м'яч навіть там, де цього можна було не робити і це не могло не тішити. Коли на 33-й хвилині Шапаренко схопився за коліно після зіткнення з Мічіном, серце йокнуло навіть у Артема Мілевського, який підтримував рідну команду з трибун.

У Зорі до перерви не особливо щось виходило: Герреро перебував на голодному пайку, а поодинокі атаки луганців переважно завершувались на початкових стадіях.

На 37-й хвилині черговий навіс з кутового на дальню стійку замикав головою Дячук, але пробив повз ворота "чорно-білих". Зоря одразу ж створила примарний момент після стандарту, але Бущан встиг перехопити простріл у свої володіння.

Перед свистком про завершення першого тайму луганці ледь не скоротили: Вантух навісив з лівого флангу і Бугай у падінні зумів пробити головою за спину Бущану – Георгій у карколомному стрибку дотягнувся до м'яча.

Одразу по перерві Герреро не дозволив м'ячу покинути межі поля, зупинивши його на лінії і віддав на Вантуха – Роман вже замахнувся, щоб пробити з лету, але Попов в останній момент встиг перехопити. Динамо свідомо відійшло на свою половину поля, чекаючи, коли Зоря розкриється – підопічним Юрія Коваля треба було атакувати. На 53-й хвилині Герреро потужно пробивав з-за меж штрафного і Бущан у стрибку відбив перед собою.

На 60-й хвилині під бурхливі оплески на полі з'явився Ярмоленко, замінивши Волошина. Андрій одразу ж міг відзначитись, але не влучив по м'ячу головою після навісу з кутового. За мить Шапаренко втратив фантастичний шанс забити – розхитавши Бутка Микола пробивав під дальню стійку, але Сапутін у стрибку потягнув.

Не минуло і 7 хвилин як Ярмоленко записав до свого доробку асист: Андрій прийняв навіс на ближню стійку, переправив сферу далі і Бражко не опускаючи сферу на землю замкнув головою у сітку – 3:0.

На останні хвилини Шовковський випустив свіжу кров – Діалло і Пономаренко одразу ж заробили по "гірчичнику" за свою активність і боротьбу до останнього. Самба періодично влаштовував на полі бразильську "самбу", обходячи по декілька суперників, але відзначитись не вдавалось: спочатку Бутко встиг заблокувати, а згодом лише каркас врятував Зорю від четвертого гола після пасу Беніто.

На 88-й хвилині Ярмоленко виводив Пономаренка на удар, але Матвій з гострого кута не зумів переграти Сапутіна. Ндур за мить міг розмочити рахунок, але пробив у лічених сантиметрах від воріт (Бущан на всякий навіть стрибнув). У відповідь Пономаренко потужно пробив з-за меж штрафного і струсонув м'ячем ліву стійку.

Перемога принесла Динамо 44 очки і підняла на третю сходинку турнірної таблиці, Зоря з 22-ма пунктами дванадцята.