АПЛ, 31-й тур

Арсенал – Лутон – 2:0

Голи: Едегор, 24, Хасіока (авт), 44

Брентфорд – Брайтон – 0:0

Зінченко опинився у стартовому складі Арсенала на матч проти Лутона. Востаннє українець виходив з перших хвилин за "канонірів" два місяці тому. Нагадаємо, що наш земляк не міг грати через травму.

Арсенал вже отримав від фанатів шквал критики за нудний поєдинок з Манчестер Сіті (0:0). Втім, і зустріч з Лутоном цікавою назвати складно. На старті поєдинку Зінченко підхопив м'яч після стандарту, але влучив у суперника. Згодом Едегор таки відкрив рахунок. Наприкінці тайму наш земляк віддав передачу на Троссарда, той перевів на Сміта-Роу, і вже від захисника Лутона Хасіоки м'яч залетів у сітку.

По перерві "каноніри" активно розпочали гру, але атакувати не поспішали. На 74-й хвилині українця замінили на Томіясу. За час проведений на полі Зінченко двічі перехопив м'яч, двічі відібрав, тричі виграв боротьбу за позицію, виграв повітряний поєдинок, 11 разів втратив м'яч, заробив 1 фол, 83 рази торкнувся м'яча, віддав 55/66 (83%) точних пасів та віддав один ключовий. Матч так і завершився з рахунком 2:0 на користь господарів.

Брентфорд розійшовся "сухою" нічиєю з Брайтоном. Хавбек команди Томаса Франка Єгор Ярмолюк зіграв з перших хвилин. До слова, попередній матч проти МЮ Ярмолюк також розпочав в основному складі.

Поєдинок виявився не таким запальним, як проти "червоних дияволів". "Бджоли" майже не створювали небезпеки. На 64-й хвилині українця замінили на Дамсгорда. Ярмолюк провів на полі 64 хвилини і встиг 35 разів торкнутися м'яча, віддати 17/22 (77%) точних передач, зробити 1 навіс, 3 рази з 7 виграв боротьбу за позицію, 12 разів втратив володіння та заробив 1 фол.

У підсумку Арсенал очолив турнірну таблицю АПЛ, маючи в активі 68 балів. Ліверпуль розташувався на другому місці (67 очок), а Ман Сіті на третьому (64).