Кубок України, 1/2 фіналу

Шахтар – Чорноморець – 4:1

Голи: Сікан, 12, Бондаренко (пен), 44, Судаков, 52, 79 – Штогрін, 18

Півфінальну стадію Кубка України цього сезону відкрив матч Шахтар Чорноморець. На шляху до цієї стадії донеччани розгромили Верес на виїзді (3:0) та здобули номінально домашню перемогу над Вікторією з ідентичним рахунком. Одесити впоралися на виїзді з Лівим Берегом в 1/16 фіналу (2:1), потім здобули вольову перемогу над Кривбасом (2:1) і розгромили Зорю (4:1).

Підопічним Маріно Пушіча вдалося швидко відкрити рахунок. Судаков протягнув мʼяч до штрафного, ідеально віддавши на Сікана. Нападник "гірників" забив, записавши у свій актив вже 10-й гол за Шахтар у цьому сезоні.

Після цього "помаранчево-чорні" натрапили на труднощі в атаці. Натомість Чорноморець зміг швидко відновити паритет завдяки голу Штогріна. Проблеми "гірників" в атаці під завісу тайму розв'язав Егіналду, заробивши пенальті. Бондаренко реалізував 11-метровий, навіть попри те, що Варакута вгадав кут.

Вже по перерві перевагу Шахтаря доповнив Георгій Судаков: півзахисник протягнув мʼяч через половину поля, і вже з лінії штрафного пробив у дальній кут.

Відразу ж після цього Бойчук спробував скоротити відставання, змусивши Різника помилитися, але м'яч так і не опинився в сітці воріт. На 79-й хвилині Судаков остаточно поховав інтригу, майстерно перегравши голкіпера суперників.

Шахтар став першим фіналістом цьогорічного Кубка України. Суперник донеччан визначиться вже завтра, 4-го квітня, в поєдинку Полісся та Ворскли. Зустріч розпочнеться о 18:00.