Відомо, що теперішній головний тренер Аякса Джон ван 'т Схіп наступного сезону перейде на посаду технічного директора, тож клуб зараз активно шукає йому заміну.

За інформацією sport.es, керівництво Аякса подобається стиль Хаві, заснований на контролі м'яча і грі в пас, а також його вміння працювати з молодими гравцями. Іспанське ЗМІ також нагадує, що Аякс традиційно є плацдармом для гравців та тренерів, які згодом переходять до Барселони.

Втім, поки про конкретні кроки нідерландців не йдеться, клуб лише вніс Хаві до списку претендентів, а також почав налагоджувати контакти з оточенням 44-річного іспанця.

Цей інтерес з'явився на тлі невдалого сезону для Аякса, який у внутрішньому чемпіонаті наразі відстає від зони Ліги чемпіонів на 21 очко і на 28 очок від лідера чемпіонату ПСВ Ейндховена.

Сам Хаві раніше заявляв про намір взяти творчу відпустку в наступному сезоні. Попри ці плани, такі клуби, як Челсі, Ньюкасл Юнайтед а тепер і Аякс, схоже, впевнені у можливому його поверненні до тренерської діяльності.