Міністриня внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер виступила із заявою про безпеку на Євро-2024, яке пройде з 14-го червня по 14 липня.

"Ми дедалі білше об’єднуємо сили органів безпеки для Євро і готуємося до всіх можливих небезпек. Це необхідно, щоб найкращим чином захистити цю велику міжнародну подію. Безпека турніру має першочергове значення. Можна сказати напевно, що небезпека досягла нового рівня. Держава ще сильніше озброюється проти всіх поточних загроз. Це варіюється від захисту проти ісламістів та інших потенційних жорстоких злочинців до безпеки наших мереж від кібератак", – цитує Фрезер The Sun.

Найбільшими загрозами для чемпіонату Європи джерело називає напад з боку ІДІЛ-К безпілотниками-камікадзе, а також хакерські атаки росії на освітлення стадіонів, транспорт та системи безпеки.

Експерт з питань тероризму Ніл Дойл сказав: "Євро-2024 є основною мішенню для груп, які прагнуть влаштувати масові атаки з жертвами заради помсти та глобальних заголовків. Використання безпілотників буде серйозною проблемою, оскільки вони стали новою рисою сучасної війни, як це видно в Україні. Німеччина є привабливою ціллю, оскільки вона підтримала Україну зброєю та обладнанням".

"Росія хотіла б перешкодити цій події якимось чином, наприклад кібератакою, і вони сподівалися б збентежити уряд Німеччини", – зазначив експерт з питань безпеки, полковник Річард Кемп.