Бундесліга, 27 тур

Баварія – Борусія Д – 0:2

Голи: Адейємі, 10, Райєрсон, 83

Після перемоги Байєра відставання Баварії зросло до 13 очок. Мюнхенці приймали Борусію, яка свої шанси перервати гегемонію "ротен" постійно марнувала. Цього разу у Дортмунда цілі дещо скромніші – потрапити в зону ЛЧ.

Баварія відразу захопила ініціативу, затискаючи гостей на їхній половині. Борусія відбилась і смертельно вжалила на 10-й хвилині. Адейємі накрутив захисника та пробив – Ульрайх не зміг нормально парирувати. Довелося згадувати, що обидві команди вийшли на гру зі запасними кіперами.

Баварія продовжувала насідати, але захист Борусії видавав матч життя. Матс Хуммельс нібито збирається завершити кар'єру наприкінці сезону. Сьогодні 35-річний центрбек зіграв так, що молодь має хапати зошити і записувати.

На старті другої половини Нмеча міг подвоювати перевагу "джмелів", але з кількох метрів залишив шанси Ульрайху. Баварія у відчаї. Мюнхенці нічого не вигадали попереду, а на 83-й хвилині пропустили ще раз. Правий захисник Райєрсон підключився до атаки і поховав господарів.

Кейн вразив ворота, але з офсайду. 0:2 – Дортмунд вперше за 10 років обіграв Баварію на її полі. Борусія з 4 перемогами поспіль повертається в топ-4. Баварія за 7 турів до фінішу відстає від Байєра на 13 очок. Схоже, міф про "Неверкузен" таки згине за кілька тижнів.