АПЛ, 30 тур

Челсі – Бернлі – 2:2

Голи: Палмер, 44 (пен.), 78 – Каллен, 47, О'Ші, 81

Вилучення: Ассіньон, 40 (Б)

Челсі приймав передостанню команду чемпіонату, хоча Бернлі перед міжнародною перервою встиг "огризнутися" 4 очками у 2 матчах. Михайло Мудрик голом вивів збірну України на Євро-2024, а сьогодні вийшов у основі лондонців.

Українець став одним з головних героїв першого тайму. На 20-й хвилині Мудрик розкішним кросом знайшов Дісасі на дальній стійці – француз замкнув. Польові арбітри нічого кримінального не помітили, проте втрутився VAR. На повторі стало видно, що Дісасі забив рукою. Асист Мудрика скасовано.

Михайло і сам міг забити, але з вигідної позиції пробив прямо в руки Мурічу. Кіпер Бернлі тримався стіною майже весь тайм, допоки у його ворота не призначили пенальті. І знову Мудрик на перших ролях! Вінгер Челсі впав у карному майданчику, щойно відчув руки Ассіньона на своїх плечах – пенальті та друга жовта для захисника Бернлі. Цікаво, що першу також спровокував Мудрик. До вилучення договорився і тренер гостей Венсан Компані, а Палмер паненкою реалізував 11-метровий.

Челсі мав піти на перерву зі значно більшою перевагою. "Синім" довелося шкодувати про марнотратство вже на 48-й хвилині. Вітінью "прогриз" Мудрика на фланзі і віддав в центр. Каллену вдався чудовий удар з льоту – 1:1.

Челсі знову кинувся на ворота Бернлі і досягнув свого на 78-й хвилині. Той-таки Палмер після розкішної передачі п'ятою від Стерлінга вийшов на рандеву з Мурічем і не схибив. Щастя господарів було недовгим. О'Ші виграв боротьбу на подачі кутового, а Джордже Петровіч відбив м'яч у власну сітку – 2:2.

Бернлі навіть міг вирвати перемогу, але це вже було б занадто. "Кларетові" залишаються у зоні вильоту. Челсі сидить в середині таблиці і набрав 40 очок – фанати суперників можуть жартувати, що "сині" принаймні не вилетять. Мудрик отримав від Sofa Score дуже солідні 8,3 бали. У складі Челсі кращий лише автор дубля Палмер, який має максимальні 10.