Відбір на Євро-2024. Еліт-раунд. Третій тур

Україна U-19 – Швейцарія U-19 – 3:0

Голи: Синчук, 63, Пономаренко, 68, 78

Юнацька збірна України спершу здобула впевнену перемогу над Північною Македонією (2:0), а тоді розтрощила Латвію (3:0). Швейцарія теж йшла без поразок. На континентальну першість поїде лише одна команда з квартету. І визначити її мали якраз у цій дуелі.

Перший тайм минув без голів. Відкрити лік забитим м'ячам вдалося підопічним Дмитра Михайленка на 63-й хвилині. 17-річний півзахисник Металіста Геннадій Синчук розкішним ударом з-поза меж штрафного вивів Україну вперед. Швейцарський воротар Хюбер лише провів снаряд поглядом у сітку власних воріт.

Вже за лічені хвилини наші земляки подвоїли перевагу. Кревсун навісив з глибини поля, Хюбер вийшов на перехоплення, але форвард Динамо Матвій Пономаренко виграв цю дуель і заштовхав м'яч у ворота. Невдовзі нападник киян оформив дубль, головою закинувши снаряд за комірець голкіперу "хрестоносців".

3:0 – безкомпромісна перемога "синьо-жовтих". Юнацька збірна України їде на Євро-2024, не програвши жодного поєдинку у еліт-раунді відбору. Ба більше, наші земляки не пропустили жодного голу на цій стадії кваліфікації.