Товариський матч

Італія – Еквадор – 2:0

Голи: Пеллегріні, 11, Барелла, 90+4

Лучано Спалетті, який очолив збірну Італії лише в жовтні минулого року, продовжує готувати підопічних до найближчого чемпіонату Європи. Під час міжнародної паузи "Скуадра Адзурра" вирішила перевірити свої сили проти команд з Південної Америки. У першому поєдинку здолали Венесуелу (2:1), а сьогодні здобули перемогу над Еквадором.

Єдиний м'яч було забито вже на 3 хвилині гри – відзначитись зумів лідер Роми Лоренцо Пеллегріні. Спочатку Дімарко невдало виконав штрафний удар, влучивши стінку. Однак м'яч зрикошетив точно на ногу 27-річного півзахисника, який ідеально зловив круглого і потужною гарматою ледь не розірвав сітку воріт суперника.

Більшу частину матчу Еквадор нічим не поступався зірковим опонентам і мав декілька небезпечних нагод. Втім рятувала надійна гра голкіпера Тоттенхема Вікаріо, який дебютував у футболці збірної Італії. Наприкінці гри "Скуадра Адзурра" змогла подвоїти перевагу завдяки голу Ніколо Барелли.

У підсумку підопічні Спалетті здобули 3 перемоги у чотирьох останніх матчах. Єдина гра, яка закінчилась без звитяги – проти України у кваліфікації Євро (0:0). Саме цей результат відправив "синьо-жовтих" у плей-офф відбору, а Італія виборола пряму путівку на європейську першість.