Коментатору, блогеру і шоумену було 52 роки. "Попередня причина смерті Василя Уткіна – тромбоемболія легеневої артерії. Журналіста негайно госпіталізували, але врятувати не змогли.

Перед смертю Василь Уткін страждав від серйозного захворювання на серцево-судинну систему. Наприкінці жовтня 2023 року у нього діагностували атеросклероз. Вага коментатора в ті дати перевалювала за 200 кг, і лікарі наполегливо радили йому екстрено сідати на дієту і починати худнути. Через явні проблеми з вагою вийшли ускладнення серцево-судинної системи. "За нашими даними, лікарі діагностували журналісту підвищене відкладення бляшок холестерину в судинах", – пише Mash з посиланням на власні джерела.

Нагадаємо, що Уткін працював і на українському телебаченні – коментував Євро-2012 на телеканалах "Футбол". У його роботі відстежувався російський шовінізм. Екс-гендиректор телеканалів "Футбол" Олександр Денисов заявляв, що у 2022 році Уткін відмовився вийти у спільний ефір, щоб засудити повномасштабний напад росії на Україну.