Ла Ліга, 29 тур

Атлетіко – Барселона – 0:3

Голи: Жоау Феліш, 38, Лєвандовскі, 47, Лопес, 65

Вилучення: Моліна, 90+3 – Хаві, 42

Попри шалені очікування центральний матч туру не виправдав надій. Атлетіко не зумів нав'язати конкуренцію Барселоні і зазнав розгромної поразки.

Одним з героїв поєдинку став Жоау Феліш, який знову забив клубу, який не повірив в його можливості і відправив в оренду. Португалець відгукнувся на чудову передачу Лєвандовскі і впевнено розстріляв порожні ворота – гол не святкував.

Під завісу першої половини нерви здали в наставника "блаугранас" Хаві. Арбітру не сподобалась поведінка тренера і той вручив йому червону картку. Однак це не завадило Барселоні збільшити перевагу. Ініціатором успіху став Роберт Лєвандовскі.

Польський нападник отримав передачу від партнера і влучним ударом від стійки воріт подвоїв рахунок на табло. На цьому форвард не зупинився, оформивши ще одну результативну дію. Роберт шедевральною передачею відправив м'яч точно на голову Ферміну Лопесу – талановитий хавбек не змарнував зусилля досвідченого партнера і довів рахунок до розгромного.

Натомість Атлетіко, який наприкінці залишився в меншості, не зміг нічого запропонувати супернику і зазнав болючої поразки. У підсумку Барселона скористалась осічкою Жирони і обігнала її на два очки в турнірній таблиці. Відрив від першого Реала складає 8 залікових балів.