Перший матч у Неаполі завершився бойовою нічиєю (1:1), тому доля путівки до чвертьфіналу вирішувалась у столиці Каталонії. Напередодні Барселона втратила через травми трьох основних хавбеків – Педрі, де Йонга і Гаві. Щойно вийшовши на поле "блаугранас" увійшли в історію ЛЧ, ставши першою командою, яка випустила у плей-офф двох гравців віком 17 років і молодше – Кубарсі та Ямала.

На перших хвилинах поєдинку кадрова криза команди Хаві не давалася взнаки. Господарі організували банальну позиційну атаку, яку влучним пострілом завершив Фермін Лопес – 1:0. Партенопейці кинулися відіграватися і вже за дві хвилини пропустили другий м'яч на контратаці. Ді Лоренцо не зміг завадити Рафіньї пробити у каркас, а потім недограв епізод і дозволив Канселу опинитись першим на добиванні.

Наполі таки встиг відквитати один м'яч вже після екватора першого тайму. Політано майже повторив перший гол "блаугранас", знайшовши Ррахмані поблизу точки. Згодом Ді Лоренцо ледь не реабілітувався за свій провал, класно вистріливши з другого поверху.

У другій половині перевага Барселони стала очевидною. Кварацхелія і Ліндстрьом змарнували чудові нагоди зрівняти. Мерет лише дивом зберіг мінімальне відставання до 83-ї хвилини, коли з ним віч-на-віч вивели Лєвандовскі – 3:1.

Барселона вперше за останні чотири роки зіграє у чвертьфіналі Ліги чемпіонів.