Ла Ліга, 29-й тур

Хетафе – Жирона – 1:0

Голи: Сантьяго, 33

Жирона продовжує боротьбу за вершину чемпіонату Іспанії, хоч і демонструє у другій частині Ла Ліги суперечливі результати. Віктор Циганков через травму пропустив матч, а Артем Довбик традиційно вийшов у старті каталонців.

У першому таймі було багато боротьби, але не так вже й багато моментів. Українського форварда каталонці ніяк не могли вивести на удар, та й загалом, виглядали розгублено.

Своїм шансом на екваторі першого тайму таки зумів скористатися 19-річний Сантьяго. Півзахисник Хетафе, підхопивши передачу Моріби, прошив кіпера суперників. Після цього декілька спроб забити отримав український форвард, втім, двічі промахнувся.

По перерві гості так і не додали в темпі. Натомість господарі вражали комбінаціями. На старті другої 45-хвилинки Коуту отримав невелике пошкодження, але зміг продовжити гру.

Під завісу зустрічі команди обмінялися небезпечними епізодами. Спочатку ледь не відзначився Мата, а потім Довбик головою пробив по воротах – кіпер потягнув удар українця. У підсумку Жирона програла з рахунком 0:1. Каталонці вже вчетверте поспіль зазнають поразки на виїзді.

Додамо, що Артем Довбик не забиває вже майже два місяці – з 21 січня. "Суха" серія триває 8 матчів. Артем має 14 голів у цьому сезоні Ла Ліги.

Програвши, підопічні Мічела розташувалися на другому місці Прімери, маючи в активі 62 бали. Лідирує в чемпіонаті Реал Мадрид (72 очки). Замикає трійку лідерів Барселона (61), яка вже завтра зіграє проти Атлетіко і матиме шанс випередити Жирону в турнірній таблиці.