УПЛ. 21-й тур

Металіст 1925 – Рух – 1:4

Голи: Імереков, 84 – Плюман, 18 (п), 36, Квасниця, 20, Підгурський, 34

Вилучення: Роман, 50

Львів'яни вирвалися вперед вже у дебюті зустрічі. Фарина грубо збив Квасницю в карній зоні – Клим Заброда вказав на 11-метрову позначку. Вирок арбітра чітко виконав Плюман.

Невдовзі Рух відзначився з гри. Після філігранної передачі з центра поля від Пастуха Квасниця вирвався віч-на-віч з голкіпером суперників та у падінні пробив низом – 2:0.

Згодом Підгурський легкою прогулянкою зі своєї половини поля добрався до воріт Металіста 1925, скориставшись повним провалом оборони, і довів рахунок до розгромного. Але на цьому побиття підопічних Віктора Скрипника не завершилося. Уже за дві хвилини Плюман ударом з лету замкнув дальню стійку після навісу Сича. 4:0 – результат першого тайму.

На старті другого тайму харків'яни отримали шанс хоча б скоротити відставання. Віталій Роман небезпечно постелився у підкаті та збив Проценка, влучивши шипами в обличчя голкіперу Металіста 1925. За цей епізод Роман отримав червону картку.

Конвертувати кількісну перевагу в гол господарі могли на 72-й хвилині – під час розіграшу кутового відзначився Ростислав Русин. Але після тривалого перегляду VAR арбітр скасував взяття воріт через офсайд.

Втім, під завісу матчу команда Скрипника все ж забила легітимний гол – його автором став Імереков. 1:4 – остаточний результат зустрічі. Рух продовжує претендувати на єврокубкову зону – 5-е місце, 26 очок. Натомість Металіст 1925 перебуває у зоні вильоту – 13-а позиція, 16 пунктів. Харків'яни не знали смаку перемог вже 9 поєдинків поспіль. Лідирує в УПЛ Шахтар (43 очки).