Серія А. 29-й тур

Емполі – Болонья – 0:1

Гол: Фаббіан, 90+4

Український півзахисник Емполі Віктор Коваленко матч розпочав на лаві запасних. У першому таймі Болонья 71% ігрового часу володіла м'ячем та завдала 4 удари у площину воріт, господарі не змогли відповісти жодним.

Зокрема, блискучий момент відкрити рахунок мав захисник гостей Сем Бейкема, який високо вистрибнув назустріч навісу з кутового, головою спрямовуючи м'яч під праву стійку. Але голкіпер суперників яскравим сейвом нівелював його зусилля. До перерви Болонья награла на 0,93 очікуваних голів, але відкрити рахунок так і не змогла.

Коваленка випустили на поле на 66-й хвилині. За відведений йому час українець лише 7 разів торкнувся м'яча, віддав 40% точних пасів, двічі втратив володіння снарядом. Від статистичного порталу Sofa Score Віктор отримав оцінку 6,3 бала.

Під завісу зустрічі чудову нагоду вигризти для гостей перемогу мав Салемакерс, який вийшов віч-на-віч з воротарем, але програв цю дуель. На 89-й захисник Емполі Тайронн Ебуехі вибув через травму ноги, а його команда залишилася в меншості. Адже вичерпала заміни.

Усе завершилося драмою останніх хвилин – на 90+4 воротар Емполі впорався з ударом Калафіорі, але Фаббіан встиг на добивання – 1:0.

Після цієї Емполі залишився за крок від зони вильоту – 17-е місце, 25 очок. Натомість підопічні Тьяго Мотти розташувалися на 4-й позиції (54 пункти). Впевнено лідирує у Серії А Інтер, у якого аж 75 очок.