Еліт-раунд відбору до Євро-2024, 3-й тур

Група 4

Україна U-17 – Словаччина U-17 – 3:0

Голи: Степанов, 41, 68, Редушко, 45+1

Після перемоги над Грецією (2:0) та Швейцарією (3:0) підопічні Юрія Мороза опинились за крок від виходу на Євро-2024. Боротьба за пряму путівку розігрувалась між лідерами групи – Україною та Словаччиною.

Обидві команди набрали по шість очок, але "синьо-жовті" мали кращі додаткові показники. Тож для здобуття першого місця в групі Україні було достатньо нічиєї. У разі невдачі, наша команда зберігала шанси пробитись на чемпіонат Європи як одна з 7 найкращих збірних, що фінішували другими.

"Синьо-жовті" вирішили не випробовувати долю й самостійно визначити власне майбутнє. Стартовий свисток пролунав о 15:00, втім вже на 22-й хвилині матч перервали через сильний дощ. До цієї миті команди не змогли відкрити рахунок.

Догравання розпочалося о 19.30. Під завісу першої половини українці здобули комфортну перевагу у два м'ячі – голами відзначилися Артем Степанов, який захищає кольори німецького Байєра, і динамівець Богдан Редушко. По перерві Степанов третім голом поставив крапку в матчі.

Збірна України здобула право зіграти на Євро U-17. Турнір стартує 20 травня і завершиться 5-го червня, країною-господарем буде Кіпр. Востаннє наша команда була представлена на форумі у 2017 році.