УПЛ, 21-й тур

ЛНЗ – СК Дніпро-1 – 1:1

Голи: Саліху, 57 – Філіппов, 47

ЛНЗ у Ковалівці у першому матчі 21-го туру чемпіонату України приймав СК Дніпро-1. Наставник гостей Юрій Максимов не міг бути присутнім у тренерській зоні, адже відбував дискваліфікацію.

Господарі активно розпочали гру і вже на 3-й хвилині Шестаков небезпечно пробивав у нижній кут – Волинець врятував. Ближче до середини тайму дніпряни заробили штрафний за фол на Піхальонку. Горбунов зі стандарту влучив у стійку, на добиванні був Рубчинський, але після рикошету м'яч вийшов на кутовий.

За трохи черговий рикошет не дозволив м'ячу влетіти у сітку після пострілу Бабенка. Команди швидко долали центр поля, але обом колективам бракувало акцентованого завершального удару.

Дуже заважала футболістам і хуртовина – гравці намагались зарекомендувати себе перед головним тренером збірної України Сергієм Ребровим, який у компанії коментатора Ігоря Циганика стежив за грою з трибун.

Другий тайм розпочався з гола Філіппова: Гаджиєв прострелив із лівого флангу, Пеньков, намагаючись у падінні вибити, влучив у свого партнера, сфера відлетіла до Олександра і той добив її у порожні ворота. Та вже за 10 хвилин ЛНЗ відігрався: після навісу з кутового м'яч прилетів на дальню стійку, де її результативно замкнув косовський захисник Саліху (забивши дебютний гол в УПЛ).

На 66-й хвилині ЛНЗ змарнував божевільний момент: Яшарі вийшов сам на сам, але Волинець дивом відбив, а на добиванні Шестаков не зміг влучити у ворота. Згодом не забив Хобленко, який випередив Горбунова, але не зміг з гострого кута прошити Волинця. За мить Шестаков не дотягнувся до прострілу Пасіча – ЛНЗ просто розривав суперника.

За 10 хвилин до завершення матчу СК Дніпро-1 міг виходити вперед, але після старань Піхальонка під удар Гаджиєв самовіддано кинувся Муравський.

Максимов знову здивував заміною: Ківінда, який замінив Філіппова на 65-й хвилині, повернувся на лавку наприкінці зустрічі. Цікаво, що такий фортель наставник дніпрян видав вже у другому матчі поспіль – психіка 19-річного нападника може й не витримати.

Нічия принесла СК Дніпро-1 39 очок і залишила на третій сходинці турнірної таблиці УПЛ, ЛНЗ набрав 25 очок і піднявся на восьме місце.