АПЛ, 28-й тур

Челсі – Ньюкасл – 3:2

Голи: Джексон, 6, Палмер, 58, Мудрик, 76 – Ісак, 43, Мерфі, 90

Обидві команди демонструють досить нестабільні результати в поточному сезоні. У своєму крайньому поєдинку "аристократи" втратили очки з Брентфордом (2:2), а "сороки" рознесли Вулверхемптон (3:0). Поєдинок з Ньюкаслом український вінгер Челсі Михайло Мудрик розпочав на лавці для запасних. Зазначимо, що востаннє у старті "синіх" в АПЛ українець виходив ще 27 грудня у матчі проти Крістал Пелас (2:1).

Господарі вийшли вперед ще на початку поєдинку. Джексон відреагував на рикошет після удару Палмера та відкрив рахунок. Втім, завершити тайм з перевагою не вдалося – на 48-й хвилині Ісак відновив паритет. На старті другої частини гри відзначився Палмер.

Згодом на полі таки з'явився наш земляк. На 71-й хвилині Мудрик замінив Стерлінга. Вже за декілька миттєвостей Михайло забив гол-цукерочку. Підхопивши мʼяч у Галлагера, українець прокинув його поміж ніг Шеру, розібрався з кіпером та вгатив у пусті ворота суперників. До слова, це вже 6-й його гол у поточному сезоні англійської Прем'єр-ліги.

До кінця поєдинку "сороки" таки відквитали один м'яч, але перемога була за підопічними Почеттіно. За свою гру Михайло Мудрик отримав оцінку 7,8 від статистичного порталу Sofascore. Провівши лише 19 хвилин на полі, українець встиг забити, віддати 5/7 (71%) точних пасів, зробити 1 навіс, 4 рази виграти позицію, тричі втратити володіння, зробити 1 винос м'яча та раз відібрати м'яч.

Тепер Челсі посілає 10-ту сходинку АПЛ, маючи в активі 39 балів. Ньюкасл переважає на 1 пункт.