"Циганков ушкодив медіальну зв'язку коліна і, скоріше за все, пропустить матчі збірної України. Під час боротьби за м'яч відбувся контакт з суперником, який призвів до вигину внутрішньої частини коліна. Гравець одразу відчув дискомфорт і чітко локалізував проблему.

Віктор намагався продовжити гру, але після бігу зі зміною напрямку попросив заміну. Біг зі зміною напрямку руху є типовим тестом на функцію медіальної зв'язки. Після заміни лікарі поставили лід на проблему ділянку коліна.

Щодо термінів, то навіть при мінімальному ушкодженні гравець потребує мінімум місяць на відновлення. Перша гра проти Боснії вже через 11 днів.

Останній такий кейс з ідентичною травмою трапився з Трентом Александер-Арнольдом (захисником Ліверпуля, – прим.), якого лікарі підпустили до ігор вже після трьох тижнів, що призвело до рецидиву та вильоту мінімум на 2 місяці.

Є надія, що травма виявиться несерйозною, але дуже мало шансів, що гравець зможе допомогти збірній без шкоди для свого здоров'я", – написав Бабелюк у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, Віктор Циганков потрапив у заявку збірної України на матчі кваліфікації чемпіонату Європи-2024. У півфінальній стадії плей-офф "синьо-жовті" зіграють проти Боснії та Герцеговини, а у разі перемоги зійдуться з переможцем пари Ізраїль – Ісландія.