Ла Ліга, 27 тур

Атлетік – Барселона – 0:0

Барселона мала нагоду обійти Жирону і скоротити відставання від Реала до 6 очок. Суперник був непростий – Атлетік, який раніше вибив "кулес" з Кубка Іспанії. Не слід забувати, що це один з різновидів Класіко, а тренує басків колишній наставник Барси Ернесто Вальверде.

Перший тайм виявився надзвичайно нудним. Красномовний факт – головним моментом був удар Канселу зі 40 метрів. Сімон підчистив за оборонцями, але викотив прямо на ногу португальцю. Жоау запустив парашут, який кіпер Атлетіка на пару Єраєм винесли.

Барселона втратила двох ключових гравців через травми. Де Йонг дуже невдало підвернув щиколотку, а Педрі зламався на рівному місці. Вихованець Лас-Пальмаса схопився за голову на лаві запасних. Матч-відповідь проти Наполі у 1/8 фіналу ЛЧ вже 12 березня...

Битва без моментів продовжилась по перерві. Жодна з команд не награла навіть на 1 xG, тому нульову нічию слід вважати справедливим результатом. Барселона залишається третьою – одне очко до Жирони і 8 до Реала. Атлетік п'ятий, давши Атлетіко відірватися на 5 пунктів.

До слова, Барселона продовжує боротьбу в Лізі чемпіонів. 12-го березня каталонці проведуть домашній матч-відповідь проти Наполі. Перший поєдинок завершився з рахунком 1:1.