УПЛ, 19-й тур

Шахтар – Кривбас – 5:2

Голи: Конопля, 9, Криськів, 22, 82, Бондаренко, 69, Траоре, 90+3 – Прінс, 20, Стецьков, 85

Вилучення: Іліч, 57

Шахтар від "зимової сплячки" оговтувався важко – у 18-му турі "гірники" розписали безгольову нічию з Олександрією. Втім, матч може обернутися на користь донеччан, адже підопічні Ротаня зіграли з незаявленим Іваном Калюжним. Кривбас весняну частину УПЛ почав впевненіше, здобувши безперечну перемогу над ЛНЗ з рахунком 3:0.

Перед поєдинком "гірники" відставали від криворіжців на 5 очок. Проте підопічні Пушіча мали ще три матчі в запасі. Тож, зустріч можна назвати справжньою боротьбою за лідерство в УПЛ. Команди видали неймовірно потужний та насичений емоціями перший тайм.

Ще на 9-й хвилині Конопля відкрив рахунок, стегном заштовхавши м'яч у ворота. Втім, на 20-й хвилині Юхим дещо схибив і дозволив Прінсу відновити паритет. Гра набирала обертів і за декілька миттєвостей м'яч знову опинився у воротах Кривбаса. Криськів дуже швидко розіграв штрафний закиданням на Бондаренка, той покотив назад партнеру і Дмитро прострілив.

Вже на старті другого тайму підопічні Вернидуба залишилися в меншості: Іліч зіграв у ногу Криськіву, за що отримав пряму червону. Після цього господарі почали помітно домінувати, а на 69-й хвилині Бондаренко збільшив розрив до 3:1, закрутивши у дальній кут після передачі Зубкова. Згодом Криськів довів розрив до розгромного.

Під завісу поєдинку Кривбас, який, здавалося б, втратив надію остаточно, зміг скоротити відставання до двох м'ячів. Стецьков, вигравши боротьбу з Коноплею, пробив під каркас воріт. Та дива не сталося. Фінальним акордом зустрічі став гол Траоре в компенсований час.

Шазтар здобув впевнену перемогу над Кривбасом з рахунком 5:2. Це дозволило "гірникам" піднятися на 3-тє місце УПЛ, маючи 35 очок та 2 матчі в запасі. Кривбас розташувався на сходинку вище (37 очок), а очолює турнірну таблицю СК Дніпро-1 (38).