Чемпіонат Англії 2023/24, 27-й тур

Брентфорд – Челсі – 2:2

Голи: Рерслев Расмуссен, 50, Вісса, 69 – Джексон, 35, Дісасі, 85

Евертон – Вест Хем – 1:3

Голи: Бету, 56 – Зума, 62, Соучек, 90+1, Альварес, 90+6.

Челсі та Брентфорд обмінялись очками в гольовому протистоянні. "Сині" першими зуміли вийти вперед. Ніколас Джексон вибачився за шалений момент декількома хвилинами раніше, коли не влучив фактично в порожні ворота, та головою замкнув ідеальну передачу партнера.

У другому таймі Брентфорд скористався слабкими фізичними кондиціями опонентів, які грали третій матч за тиждень. "Бджоли" менше ніж за 20 хвилин двічі шокували підопічних Почеттіно. Спочатку відзначився Рерслев Расмуссен, а пізніше Вісса фантастичним ударом бісіклетою вивів свою команду вперед.

Щоб врятувати поєдинок, наставник Челсі кинув у бій всі сили, зокрема на полі з'явився Михайло Мудрик. Українець відзначитись не зміг, але його партнер Дісасі потужно пробив головою і приніс "аристократам" бодай один бал. У підсумку Челсі залишається на 11 сходинці з 36 очками в активі.

Евертон на останніх хвилинах поступився Вест Хему. "Іриски" були за крок до успіху, однак не зуміли втримати перевагу. Команда Віталія Миколенка першою вийшла вперед. Форвард Бету реабілітувався за нереалізований пенальті і головою замкнув передачу з флангу.

Однак Вест Хем зібрався і у відповідь забив двічі. Спочатку Курт Зума відправив м'яч у сітку після подачі з кутового, а на останніх хвилинах матчу Соучек фантастичним ударом з-під Миколенка потужно поцілив у дальній кут. На цьому підопічні Мойєса не зупинились і зуміли забити втретє – голом відзначився Альварес.

У підсумку Евертон посідає 16 сходинку з 25 очками, Вест Хем йде дев'ятим, маючи в активі 42 залікові бали.