– Першочергова задача – повернути довіру до суддів. Для цього імплементуємо два нововведення. Перше – це поліграф, його будуть проходити всі арбітри. Наразі розробляється прозора та зрозуміла процедура для цього. Друге – призначення арбітрів жеребкуванням.

– Все ж таки ми розуміємо, що це недоказова історія і навряд чи використовується доказово, наприклад, в судових справах. А має лише як якась дорадчу функцію…

– Ми розглядаємо поліграф як можливість отримання додаткової інформації, щоб розуміти, з якими арбітрами ми можемо працювати, а з якими – ні.

Ефективність цього методу мені підтвердили співробітники спецслужб, представники компаній, які використовують цю технологію. Тому якщо арбітр не пройде поліграф – він не повернеться до роботи.

– Те, що ви хочете дізнатися від арбітрів, буде стосуватися тільки майбутніх кейсів? Чи будуть перевірятися і минулі історії?

– Ні, минулі – ні. Ми стартуємо з чистого аркуша.

– Поліграф буде стосуватися тільки суддів? Бо проблеми суддівства – це не тільки ті, хто бере. Є ж і ті, хто дають.

– УАФ відповідає за підготовку арбітрів, тому ми прийняли рішення стосовно них. Що ж до інших ймовірних учасників процесу, то це справа клубів і відповідних правоохоронних органів, – розповів Шевченко в інтерв'ю Tribuna.com.