У першому матчі в Мадриді баски здобули мінімальну перемогу з рахунком 1:0. Підопічні Дієго Сімеоне, можливо, і мали непогані шанси перевернути хід протистояння у гостьовому поєдинку, якби їхні плани не зламали брати Вільямси.

13 хвилин знадобилося старшому Іньякі, аби відкрити рахунок ударом з лету після передачі з протилежного краю штрафного від Ніко – перший удар і одразу ж гол.

Атлетіко такою результативністю похизуватися не міг. Ліно перед пропущеним м'ячем змарнував класний момент після передачі Коке. Пізніше ще одна нагода була в Анхеля Корреа. Брати Вільямси не збиралися зупинятися й оформили другий гол у роздягалку – тепер Іньякі асистував Ніко.

Сімеоне вирішив не проводити замін у перерві – на поле вийшли усі ті ж мадридці й ледь одразу ж не пустили третій гол. Ніко розіграв блискавичну контратаку й скинув на Сансета обстрілювати Облака, але партнер моментом не скористався.

Це переконало Дієго нарешті випустити Депая, Мандаву і Барріоса, які так і не покращили ситуацію на полі. Гурусета на 61-й хвилині встановив остаточний рахунок на табло, вдало зігравши на добиванні. Рікельме встиг ще раз потурбувати Агірресабалу, але той не дав супернику марних сподівань на камбек.

Атлетік у фіналі зіграє проти Мальорки, яка пройшла Сосьєдад. Безперечно, баски будуть фаворитами вирішального поєдинку Кубка Іспанії. Востаннє команда з Більбао вигравала турнір у далекому 1984 році.