"З моменту початку військової агресії Росії проти України Тимощук А. О., колишній капітан збірної України, мало того, що не зробив жодної публічної заяви із цього приводу, так ще й не зупинив свою співпрацю з клубом агресора.

У той час, коли інший колишній клуб українця, Баварія (Мюнхен), публікує заяви та проводить акції на підтримку України, Тимощук А. О. продовжує мовчати та працювати на клуб агресора. Таким свідомим вибором Тимощук А. О. завдає шкоди іміджу українського футболу", йдеться у заяві Комітету УАФ.

Керівний орган з етики і чесної гри пропонує вжити щодо Тимощука жорстких санкцій: позбавити тренерської ліцензії рівня Pro, попросити владу позбавити Анатолія всіх державних нагород, забрати у гравця усі національні титули і трофеї, а також виключити Тимощука з офіційного реєстру гравців збірних команд УАФ.

Додамо, що Анатолій Тимощук виступав за збірну України з 2000 по 2016 роки. За національну команду він зіграв рекордні 144 поєдинки. Зараз уродженець Луцька працює у структурі російського Зеніта.