Прімера. 26-й тур

Жирона – Райо Вальєкано – 3:0

Гол: Циганков, 52, Савіо, 90+1, 90+6

Вилучення: Чаваррія, 76

У цьому турі переслідувачі Жирони у турнірній таблиці – Атлетік та Атлетіко – втратили очки. Мадридці розписали бойову нічию з Альмерією (2:2), а баски програли Бетісу (1:3). Відтак у підопічних Мічела Санчеса була чудова нагода солідно збільшити відрив.

Артем Довбик і Віктор Циганков з'явилися на полі з перших хвилин зустрічі. Однак стартовий тайм був дуже скупим на небезпечні моменти. Першого удару у площину воріт – зблизька пробивав Ерреа, але його удар заблокував Ернандес. Загалом до перерви Жирона награла на 0,20 гола, xG Райо Валькаєно склав лише 0, 03 гола. Але відкрити рахунок у першій 45-хвилинці нікому не вдалося. До слова, роботу командам ускладнював рясний дощ.

У другому таймі темп гри помітно пожвавився. Спершу воротам гостей загрожував Довбик, але з ударом Артема Дімітрієвскі впорався. Але дуже скоро глядачі таки побачили український гол, щоправда у виконанні Циганкова. Після закидання з глибини Гутьєррес увірвався у штрафний і переадресував м'яч на Віктора, а той в один дотик переправив снаряд у сітку.

Через кілька хвилин ще один шанс був у Довбика, але форвард пробив вище воріт. Артем відіграв 74 хвилини. За цей час він лише 10 разів торкнувся м'яча, віддав 4 з 6 точних пасів (67%), виграв 1 єдиноборство і 2 повітряні дуелі, але 3 рази втратив володіння м'ячем. Від статистичного порталу Sofa Score отримав найнижчу оцінку у складі каталонців – 6,3.

На 76-й хвилині гості залишилися в меншості. Захисник Райо Вальєкано Чаваррія за одну хвилину вхопив два "гірчичники" і достроково вирушив у роздягальню. Дуже скоро команда Мічела могла конвертувати кількісну перевагу в гол, але Дімітрієвскі яскравим сейвом впорався з ударом Стуані.

А вже у компенсований час господарі таки подвоїли рахунок. Савіо красивий сольний прохід увінчав точним ударом у нижній кут. А ще за лічені хвилини він оформив дубль та довів рахунок до розгромного – 3:0.

Віктор Циганков провів на полі 89 хвилин і отримав найвищу оцінку від Sofa Score – 7,7 бала (більше у Савіо). Після цієї надважливої перемоги Жирона повертає собі друге місце у Прімері, скинувши Барселону. У команди Довбик і Циганкова на 2 очки більше. Райо Вальєкано перебуває на 14-й позиції (25 пунктів).