"На мій погляд, зміна біля керма Mарселя може піти йому на користь. В таких випадках, особливо перед відповідальними поєдинками, це згуртовує команду, змушує діяти через не можу, аби справити враження на нового головного тренера.

А щодо того, що Жан-Луї Гассе не належить до когорти топ-наставників... Тут важливо, що це досвідчений фахівець, який добре обізнаний із "кухнею" французького футболу. Головне, що ця пертурбація може позитивно вплинути на мікроклімат у команді, сприяти впевненості у своїх силах, а це вагомі важелі, щоб перервати вже тривалу безвиграшну серію.

Ще треба остерігатися шаленого тиску з боку марсельських фанів. І хоча "гірників" з їхнім чималим міжнародним досвідом цим не залякати, все ж треба бути готовими, що трибуни гнатимуть свою команду вперед. Ось чому важливо вистояти й не пропустити в перші 20 хвилин. Якщо ж господарі заб'ють швидкий гол та враховуючи їхнє вміння миттєво переходити від оборони до наступу, то гостям буде скрутно.

Також "гірникам треба бути зосередженими в єдиноборствах. У Mарселі багато індивідуально сильних виконавців, й багато залежатиме від того, наскільки ефективно гості діятимуть у підстраховці, чи не виникатиме вільних зон.

Внаслідок яких якостей Шахтар може ускладнити життя футболістам Mарселя? Завдяки командній грі, а також вмінню виходити з-під пресингу, домашнім заготовкам при розіграші стандартних положень. До речі, в першому матчі в Гамбурзі, коли "гірники" швидко розігрували м'яч біля воріт гостей, продумано змінювали напрямок атак, ті помітно нервували. В такому ж ключі Шахтарю треба буде діяти у Mарселі. Гору візьме той, хто менше буде помилятися біля своїх воріт", – цитує Маркевича Sport.ua.

Нагадаємо, матч-відповідь Ліги Європи між Марселем та Шахтарем відбудеться вже сьогодні, 22 лютого, на Велодромі. Початок зустрічі о 22:00. Перша гра завершилась з рахунком 2:2.