Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перший матч

Порту – Арсенал – 1:0

Голи: Галену, 90+3

Лідер АПЛ Арсенал вважався беззаперечним фаворитом в поєдинку з португальцями, які третіми йдуть в чемпіонаті Португалії. Однак "дракони" зуміли неабияк здивувати і шокували "канонірів".

Команди не спішили ризикувати і протягом матчу створили небагато гольових моментів. Найкращу нагоду в грі несподівано мали саме господарі.

Бразилець Галену, який забив чотири голи у ворота донецького Шахтаря під час групового етапу, шокував вболівальників божевільним промахом. 26-річний нападник відгукнувся на передачу партнера з флангу і з кількох метрів впритул розстрілював голкіпера Арсенала. Першу спробу відбила стійка, а на добиванні Галену незграбно пробив повз ворота.

Атакуюча ланка Арсенала нічим не здивувала захисників суперника – лондонці жодного разу не влучили по воротах Діогу Кошти. Натомість оборона Порту відпрацювала на відмінно. Запорукою успіху стала ідеальна гра ветерана Пепе, який встановив унікальне досягнення. Захисник, який 26 лютого святкуватиме 41-річчя, став найстаршим гравцем в історії плей-офф ЛЧ.

Гравці Арсенала вже були згодні на нічию. Однак Галену не міг не вибачитись за свій промах в першому таймі. На останній компенсованій арбітром хвилині бразилець завдав розкішного удару і поцілив точно в правий кут воріт – Рая був безсилий.

У підсумку "синьо-білі" з мінімальною перевагою поїдуть в Лондон, де 12 березня проведуть вирішальний поєдинок проти підопічних Артети.