АПЛ, 26 тур

Ліверпуль – Лутон – 4:1

Голи: ван Дейк, 56, Гакпо, 58, Діас, 71, Елліот, 90 – Огбене, 12

Ліверпуль на вихідних зіграє проти Челсі у фіналі Кубка ліги, тому матч з Лутоном перенесли на мідвік. "Капелюшники" жодного разу у своїй історії не перемагали на Енфілді – 10 поразок, 8 нічиїх.

Новачок АПЛ вже на 12-й хвилині продемонстрував намір зламати невтішну статистику. Келлехер парирував удар Чонга, але прямо на голову земляку Огбене – 0:1!

Лутон доволі спокійно стримував Ліверпуль до перерви. Лише Діасу вдалося кілька разів вирватися на ударні позиції, але колумбієць сам псував моменти. Клопп під час відпочинку обійшовся без замін і словами налаштував підопічних на шалений штурм.

Господарі за 2 хвилини перевернув все на свою користь. Вистачило двох подач Мак Аллістера на голови нідерландцям – ван Дейку і Гакпо. Авантюрний Лутон сам добив себе обрізкою на власній половині. Діас нарешті не схибив.

Під завісу зустрічі Елліот довів перевагу Ліверпуля до розгромної, хоча це виглядало не надто справедливо. "Червоні" повернули собі 4 очки гандикапу над Ман Сіті, який у суботу ще зіграє з Борнмутом. Лутон залишається у зоні вильоту, поступаючись Евертону за додатковими показниками.