Прімера. 23-й тур

Атлетік – Жирона – 3:2

Голи: Беренгер, 2, 56, Вільямс, 60 – Циганков, 49, Ерік Гарсія, 75

Жирона втратила можливість зменшити відставання від мадридського Реала, який в останньому поєдинку зіграв внічию з Райо Вальєкано (0:0). Від поразки Атлетіку не врятувала навіть результативна дія українця Віктора Циганкова.

Проблеми "червоно-білих" розпочались майже одразу після стартового свистка. На 2 хвилині лідер півзахисту Жирони Алейкс Гарсія припустився жахливої помилки, яка призвела до пропущеного голу. Гравець, якого активно сватають в Барселону, віддав незрозумілий пас точно в ноги супернику за декілька метрів від штрафного майданчику – Беренгер подарунком скористався ідеально.

Одним з найактивніших гравців каталонців в першому таймі був Циганков. Він намагався створювати гостроту біля воріт суперника – брав гру на себе та бив по воротах. Врешті-решт активність українця далась взнаки. На 49 хвилині він змістився ближче до центру і вдало відгукнувся на передачу партнера, розстрілявши ворота з декількох метрів. Для Віктора це 8 гол в Ла Лізі і другий у ворота басків.

Однак вже незабаром всі зусилля гравця збірної України були змарновані черговим "привозом" гравця Жирони. Лівий захисник Гутьєррес незграбно намагався віддати пас назад п'ятою, що призвело до обрізки і другого пропущеного м'яча.

Через декілька хвилин Іньякі Вільямс протиснув оборонців гостей і збільшив перевагу своєї команди – 3:1.

На 75 хвилині Жирона знову відновила інтригу в запеклому поєдинку. Ерік Гарсія головою замкнув ідеальну подачу партнера зі штрафного. Решту ігрового часу підопічні Мічела, який дивився матч на трибунах через дискваліфікацію, намагалися зачепитись бодай за одне очко. Один з моментів мав Довбик, але не влучив по воротах.

Божевільний шанс зрівняти рахунок "червоно-білі" мали вже в доданий арбітром час. Савіо вийшов віч-на-віч з голкіпером, але не зумів обіграти Сімона, від якого м'яч відскочив прямо на лінію штрафного майданчика. Там круглого підхопив півзахисник Жирони, але його удар в порожні ворота головою відбив захисник басків.

У підсумку Жирона втрачає дорогоцінні залікові бали і залишається другою в таблиці. Відрив від першого Реала – шість очок. Атлетік натомість наближається до зони Ліги Чемпіонів, відстаючи від четвертого місця лише на два бали.