Чемпіонат Португалії 2023/24, 22-й тур

Бенфіка – Візела – 6:1

Голи: Нерес, 16, 45+1, Отаменді, 25, Гувея, 30, Рафа Сілва, 45+4, Маркос Леонардо, 88 – Ессенд, 48

Нереалізований пенальті: Ессенд, 71 (Візела)

Бенфіка разом із Анатолієм Трубіним без проблем розібралась із командою іншого українця Ореста Лебеденка – Візелою. Розгромну перевагу вдалось забезпечити ще в першому таймі, забивши у ворота суперника аж 5 голів.

Дублем відзначився екс-гравець Шахтаря Давід Нерес, який так і не встиг дебютувати за "гірників" через повномасштабне вторгнення росії на територію України. Дебютний гол за Бенфіку забив вихованець команди Гувея. Також в протокол поєдинку свої імена записали Отаменді та Рафа Сілва.

Головним героєм другого тайму став наш Анатолій Трубін. Спочатку українець припустився жахливої помилки, подарувавши супернику гол престижу. Голкіпер віддав неточний пас, який перехопив суперник за декілька метрів до воріт.

Однак вже незабаром Трубін ефектно виправився – 22-річний воротар не дозволив супернику відзначитись з 11-метрової позначки. Анатолій здійснив потужний стрибок і витягнув м'яч з кута воріт.

Наприкінці господарі зуміли збільшити відставання. Голом відзначився зимовий новачок "орлів" Маркос Леонардо. У підсумку Бенфіка легко здобула три очки і тимчасово вийшла на першу сходинку турнірної таблиці, маючи в активі 55 очок. В найближчого переслідувача Спортінга на три бали менше, але є дві гри в запасі.

Анатолій Трубін попри помилку провів чудовий поєдинок, здійснивши 5 сейвів. Sofascore оцінила дії українця в 7,4 бала.