АПЛ. 25-й тур

Брентфорд – Ліверпуль – 1:4

Голи: Тоуні, 75 – Нуньєс, 35, Мак Аллістер, 55, Салах, 68, Гакпо, 86

Український півзахисник "бджіл" Єгор Ярмолюк очікувано розпочав матч на лаві запасних. Брентфорд ледь не пропустив вже у дебюті поєдинку. Бредлі на лінії штрафного небезпечно пробивав з-під захисника господарів. Флеккен парирував, Жота зіграв на добивання, але невдало – м'яч поцілив просто у голкіпера "бджіл".

Мерсисайдці таки відкрили рахунок на 35-й хвилині. Жота на підступах до карної зони суперника скинув головою на Нуньєса, Дарвін помчав на рандеву з Флеккеном і парашутом перекинув м'яч у сітку. Під завісу тайму Ліверпуль втратив Жоту – його після зіткнення зі суперником медикам довелося забирати з поля ношами. На перерву пішли за мінімальної переваги підопічних Юргена Клоппа.

По перерві мерсисайдці збільшили відрив. Салах вивів на ударну позицію Мак Аллістера, той прокинув м'яч поміж ніг Коллінзу, далі снаряд просвистів повз Флеккена й опинився у сітці.

До слова, Салах проводив перший матч після відновлення від травми, яку отримав на Кубку африканських націй. Він з'явився на полі наприкінці першого тайму, замінивши Жоту. Невдовзі після асисту на Мак Аллістера єгипетський бомбардир записав у свій актив ще й гол. Мохамед увірвався у штрафний Брентфорда, протиснув Коллінза і довів рахунок до розгромного – 3:0. Це 15-й гол Салаха у поточній кампанії АПЛ. Більше лише в Ерлінга Холанда (16).

Втім, наприкінці зустрічі "бджоли" встигли вжалити суперників – один м'яч відквитав Айвен Тоуні. Однак на більше господарів не вистачило. Натомість останнє слово на користь гостей сказав Гакпо – 4:1. Єгор Ярмолюк так і не вийшов на заміну.

Після цієї яскравої перемоги Ліверпуль на вершині АПЛ має 57 очок. Натомість команда Ярмолюка розташувалася на 14-й позиції (25 пунктів).