Прімера. 24-й тур

Реал – Жирона – 4:0

Голи: Вінісіус Ж., 6, Беллінгем, 35, 54, Родріго, 61

Нереалізований пенальті: Хоселу, 89

Поєдинок на Сантьяго Бернабеу подарував глядачам українське дербі. В основі Жирони вийшов Артем Довбик, участь якого була під сумнівом через нещодавню травму.

З перших хвилин на полі з'явився і вінгер каталонців Віктор Циганков. А от наставник "червоно-білих" провів гру на трибунах – Мічел відбуває двоматчеву дискваліфікацію. Ворота Реала Карло Анчелотті доручив захищати Андрієві Луніну.

Уже на 6-й хвилині вперед вийшли "бланкос". Вальверде потужно пробив з-поза меж штрафного, м'яч зрикошетив від стійки і залетів у ворота Жирони. Гассаніга не зумів дотягнутися.

У другій половині тайму мадридці наростили перевагу – Беллінгем скористався провалом в обороні гостей, вирвався тет-а-тет з голкіпером каталонців, поклав його на газон і розписався вже у порожніх воротах. На відміну від Гассаніги, у Луніна роботи в першому таймі було вкрай мало.

У другому таймі "бланкос" довели рахунок до розгромного. Гассаніга спершу впорався з ударом Вінісіуса, але на добиванні опинився Беллінгем – 3:0. Після оформленого дубля Джуд попросив заміну, відчуваючи біль в гомілкостопі. Тепер не відомо, чи зможе суперзірка "вершкових" взяти участь у першому поєдинку 1/8 фіналу ЛЧ проти РБ Лейпциг. Він відбудеться вже 13 лютого.

Далі побиття Жирони продовжилося. Вінісіус відібрав м'яча в Коуту і відпасував на Родріго, який здійснив сольний прохід до володінь Гассаніги і перетворив рахунок на катастрофічний для каталонців – 4:0.

На 70-й хвилині Довбика і Циганкова замінили. Артем від Sofa Score отримав оцінку 6,5 бала. Він лише 10 разів торкнувся м'яча, віддав 6 точних пасів, виграв 3 єдиноборства, але 2 рази втратив володіння. Оцінка Віктора склала 6,6 бала. Український вінгер 4 рази відібрав м'яч у суперника, але 6 разів втратив снаряд, 1 раз сфолив, ще 1 раз порушили правила на ньому.

На останній хвилині основного часу Ян Коуту ще й "привіз" пенальті у ворота підопічних Мічела. Але Хоселу пробив у каркас воріт.

Андрієві Луніну Sofa Score поставив 6,7 бала. Українському воротареві не довелося виконати жодного сейву.

Після цього погрому Реал, який очолює Ла Лігу, збільшив відрив від Жирони до 5 очок. А Беллінгем випередив Довбика у списку найкращих бомбардирів поточного сезону.