Німеччина. Бундесліга. 21-й тур

Борусія Дортмунд – Фрайбург – 3:0

Голи: Мален, 16, 45+7, Фюлькруг, 87

Після 20 турів чемпіонату Німеччини "джмелі" випали із топ-3, у першу чергу через серію невдач наприкінці першого кола. Натомість Фрайбург несподівано для всіх став претендентом на місце в зон єврокубків, підібравшись до франкфуртського Айнтрахта на відстань у 3 очки.

Проти міцного середняка Бундесліги кризова Борусія підготували символічний козир у рукаві – дортмундці не поступаються вдома у п'ятницю ввечері вже 20 років поспіль. Цей поєдинок також не став виключенням. Мален на 16-й хвилині відкрив рахунок, класно розібравшись у штрафному, а ще до перерви встиг подвоїти.

До першого тайму арбітр додав 12 хвилин компенсованого часу через протест вболівальників проти інвестицій Саудівської Аравії у медіакомпанію Бундесліги. Вони протягом 10 хвилин закидували поле тенісними м'ячами й іншими предметами. По перерві Мален мав кілька нагод оформити хет-трик, але ними не скористався. А от Фюлькруг свого шансу не змарнував, додавши до двох асистів забитий м'яч – 3:0.

Борусія Дортмунд (4 місце) набрала 40 очок та зрівнялась зі Штутгартом (3 позиція) в турнірній таблиці. Хоча в другого колективу ще є матч в запасі. Фрайбург залишається на 7-й сходинці, здобувши 28 пунктів.