КАН-2023, Півфінал

Нігерія – Камерун – 1:1 (4:2 пен.)

Голи: Троост-Еконг, 67 (пен.) – Мокоена, 90 (пен.)

Вилучення: Кекана, 116

Збірна Нігерії, 3-разовий переможець КАН, у надзвичайно драматичному поєдинку обіграла ПАР та спробує знову здобути трофей вперше з 2013-го року.

Більшу частину матчу команди не спішили розкриватись та ризикувати – на кону стояв фінал. Вирішальною для нігерійців стала індивідуальна майстерність їхнього зіркового форварда Осімхена. В екваторі другої половини лідер Наполі накрутив захисників суперника та проскочив в штрафний майданчик, де був грубо збитий опонентом. Арбітр вказав на 11-метрову позначку, яку вдало реалізував капітан Троост-Еконг.

За одну хвилину до кінця основного часу нігерійцям вдалась ідеальна гольова атака, яку завершив нестримний Осімхен. Поки гравці та вболівальники божеволіли від радості, ВАР знайшов фол в штрафному майданчику Нігерії, який відбувся на зародку гольової атаки, та призначив пенальті. У підсумку Макоена виграв дуель з голкіпером та перевів поєдинок в овертайми.

В другому додатковому таймі ПАР залишилась в меншості – Кекана зупинив вихід один на один Моффі та подарував супернику небезпечний штрафний, з яким впорався голкіпер. У підсумку долю поєдинку вирішила серія пенальті.

У заключній частині двобою героєм став голкіпер нігерійців – Нвабілі. Він відбив два удари та вивів свою команду в фінал, який відбудеться в неділю. Суперником стане переможець пари Кот-Д'Івуар та ДР Конго.