АПЛ. 23-й тур

Брентфорд – Манчестер Сіті – 1:3

Голи: Мопе, 21 – Фоден, 45+1, 53, 70

Український півзахисник Брентфорда Єгор Ярмолюк матч проти чинних чемпіонів АПЛ розпочав на лаві запасних. А його команда змогла ошелешити грізного суперника в середині першого тайму.

Після довгої передачі воротаря "бджіл" м'яч опинився у Ніла Мопе, який вирвався тет-а-тет з Едерсоном і вийшов переможцем з цієї дуелі – 1:0. "Містяни" могли блискавично відквитати гол, але Флеккен зумів парирувати удар Холланда ногою.

Відновити статус-кво підопічним Пепа Гвардіоли вдалося вже у компенсований до першого тайму час. Флеккен нівелював попередні заслуги в цьому матчі, невдало вибивши м'яч просто на Філа Фодена. Атакувальний хавбек прийняв снаряд грудьми і відправив її назад воротареві Брентфорда – 1:1.

На старті другого тайму Фоден оформив дубль – Де Брюйне вивіреним пасом знайшов його перед воротами "бджіл", і Філ ударом головою в падінні вивів Манчестер Сіті вперед. Трохи згодом того-таки Фодена вивів на розкішну позицію Холанд, і вінгер записав у свій актив хет-трик.

Трохи згодом, на 76-й хвилині на поле вийшов Ярмолюк, але результативними діями не відзначився.

3:1 – "містяни" піднялися на другий щабель в АПЛ (49 очок), дихаючи в спину Ліверпулю (51 пункт). Брентфорд розташувався на 15-й сходинці (22 очки).

Додамо, що вже 13 лютого Ман Сіті зіграє на виїзді з Копенгагеном у першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.