Кубок Азії. Чвертьфінал

Іран – Японія – 2:1

Голи: Мохебі, 55, Джаханбахш, 90+6 (пен) – Моріта, 28

Катар – Узбекистан – 1:1 (2:1 пен)

Голи: Юсупов, 27 (а) – Хамробеков, 59

Іран драматично вирвав перемогу над Японією. Команда Країни висхідного сонця відкрила рахунок на 28-й хвилині. Моріта прорвався повз чотирьох оборонців і "прошив" голкіпера суперників. Воротар встиг відбити м'яч ногою, але той все одно закотився в сітку.

На початку другого тайму Мохебі відновив паритет. У компенсований час Іхебі "привіз" пенальті у ворота Японії, заїхавши по нозі Канаані. Вирок арбітра реалізував Джаханбахш, подарувавши своїй збірній перепустку у півфінал.

У ще одному поєдинку Катар здолав Узбекистан. У першому таймі Катар вийшов вперед завдяки автоголу Юсупова. По перерві Хамробеков нівелював помилку колеги по збірній – 1:1. Більше голів у основний час не забивали, тож поєдинок перетік у екстра-тайми. Упродовж наступних пів годин збірні теж не змогли визначити переможця.

Тож путівку у півфінал Кубка Азії розіграли у серії пенальті. Вирішальною стала хиба форварда Узбекистану Машаріпова, який ледь не втратив свідомість після свого невдалого удару. Катар виходить у наступну стадію турніру. Туди, нагадаємо, вже пробилися Йорданія і Південна Корея.