Чемпіонат Іспанії 2023/24, 20-й тур

Атлетіко – Райо Вальєкано – 2:1

Голи: Рейнілду, 35, Депай, 90+1 – Гарсія, 42

"Матрацники" змогли продовжити свою успішну серію, яка складається вже з п'яти перемог поспіль. Допоміг досягнути успіху талановитий 18-річний дебютант Артур Вермерен, який поповнив склад мадридців за 18 мільйонів євро.

Господарі змогли першими відкритими рахунок на 35 хвилині зусиллями Рейнілдо. 30-річний захисник вдало відкрився на дальній стійці та замкнув ідеальну передачу Рікельме. Через декілька хвилин підопічні Сімеоне отримали відповідь – справжня футбольна краса вдалась Альваро Гарсії. Хавбек одним дотиком підробив передачу партнера, а другим вразив правий кут воріт Облака, словенець встиг лише безпомічно провести м'яч поглядом.

Протягом матчу неодноразово своєю технікою вражав 20-річний вихованець "матрацників" Пабло Барріос. Він активно знущався над суперниками, демонструючи дива з м'ячем. На 80 хвилині він виконав неймовірну передачу на Депая, який реалізував вихід один на один. Однак м'яч було скасовано через офсайд.

Один з найкрасивіших моментів стався під завісу гри. В складі гостей на полі з'явився легендарний форвард Радамель Фалькао, який відіграв за Атлетіко 68 поєдинків та забив 52 голи. Вболівальники зустріли колумбійця шаленими аплодисментами та співами в його честь.

На останніх хвилинах поєдинку фортуна таки посміхнулась Депаю. Він несподівано вибіг з-за спини захисників суперника та вирвав для мадридців важку перемогу. У 29-річного нападника чотири голи в 4 матчах.

У підсумку Атлетіко здобуває важливі три очки та продовжує боротьбу за чемпіонство. Команда Сімеоне посідає третю сходинку, маючи в активі однакову кількість очок з Барселоною – в обох по 47. До Жирони, яка йде першою, 8 балів.