Кубок африканських націй. 1/8 фіналу

Кабо-Верде – Мавританія – 1:0

Гол: Мендес, 88 (пен.)

Сенегал – Кот-д'Івуар – 1:1 (4:5 пен.)

Гол: Діалло, 4 – Кессьє, 86 (пен.)

Обидві команди запам'ятались яскравими сенсаціями на стадії групового етапу. Збірна Кабо-Верде розібралася з Ганою та поділила очки з єгиптянами, а Мавританія обіграла Алжир і вперше в кар'єрі пробилась в плей-офф Кубка африканських націй.

Путівку в наступний раунд вдалось здобути прогнозованим фаворитам – збірній Кабо-Верде. Мендес реалізував пенальті наприкінці поєдинку, розбивши серця усім мавританцям, які так сподівались на диво. У підсумку Кабо-Верде вдруге в історії зіграє в чвертьфіналі, суперником стане переможець пари Марокко – ПАР.

В 1/4 вони точно зможуть скласти конкуренцію в танцювальних навичках гравцям Анголи.

Сенегал та Кот-д'Івуар змогли визначити переможця тільки в серії пенальті. Рахунок було відкрито вже на 4 хвилині гравцями Сенегалу. Мане віддав точну передачу в зону 11-метрової позначки. Там першим опинився нападник Аль-Шабаба Діалло, який потужним ударом в ліву дев'ятку вивів свою команду вперед.

Решту частину часу гравці Кот-д'Івуара намагалися відновити паритет, але ніяк не вдавалось створити гострий момент. Активні атаки дали результат аж наприкінці основного часу – екс-гравець Мілана та Барселони Франк Кессьє вдало реалізував пенальті на 86 хвилині і перевів гру в овертайми.

В додатковий час переможця виявити не вдалось, тому долю поєдинку вирішувала серія пенальті. Єдиний удар з 11-метрової позначки не забив гравець Сенегала Ніакате, який влучив у стійку. "Слони" свої удари виконували ідеально, а переможний гол забив Кессьє, який і врятував Кот-д'Івуар на останніх хвилинах основного часу.

Отже, чинний чемпіон КАН несподівано вилітає вже на стадії 1/8 фіналу, а Кот-д'Івуар у чвертьфіналі зіграє з переможцем пари Буркіна-Фасо – Малі.